Porr

Täna jagan natuke kogemusi, koos pisut vanema pildimaterjaliga. Lühidalt sai möödunud laupäeval vaikses metsas käidud närvi puhkamas ja mõnusat metsahõngu nuuskimas. Kui üldiselt oli metsas nii vaikne, et oma hingamistki kuulda oli, olid siiski ainsateks häälitsejateks suur-kirjurähnid, tihased, pöialpoisid ja porrid. Kui kõik teised linnud otsustasid tegutseda kõrgel puude latvades, siis just neid viimaseid , porre, ma seekord jälgisingi :).  Tavaliselt liigub Porr puu alaosast kuni ladvani ning siis lendab järgmise puu peale. Selles osas on nende liikumine alati ette aimatav. Seekordse porri eripäraks oli puu eelistus :). Kui tavaliselt olen neid näinud mändidel, kuuskedel, siis seekordselt oli linnul ainsaks valikuks kask :). Paksus kuusikus leidus ka kaski ja see tegi niigi ette aimatava liikumise isegi mängulisemaks. Kuniks porr puu ülaosas toimetas, valisin mina juba välja järgmise võimaliku sobiva puu :). Tihti panin täppi, vahest leidis tema mõne parema variandi. Aga see muster kordus nii kaua, kuniks mingi hetk ta silmist kaotasin. Kahjuks oli antud lind selles osas teistsugune, et tema ei lennanud päris puu alla, ta alustas alati kuskilt poole pealt. Seetõttu ei õnnestunud teda ka lähemalt pildile saada. Aga nagu looduses ikka, iial ei tea, mis olukord sulle ette satub, ning olgem rõõmsad, et sellist asja üldse näha ja kogeda on võimalik. Tänane pilt on siiski varasemast ajast, kui porri tavapäraselt männil kohatud sai :).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: