Kullipilk

Eelmisel nädalavahetusel sain toreda kogemuse osaliseks. Peale seda, kui üks koera jalutav härra mu ees pooseerivad kotkad lendu ajas, olin ääretult nördinud. Mõtlesin, et kuna enam samasse kohta jääda pole mõtet, lähen liigun mööda rannariba edasi. Järsku sattusin aga roostiku vahelt välja tulles umbes 5m peal kokku kivil istuva kulliga. Nagu kullidele kohaselt, pani lind muidugi koheselt lendu ja umbes sinna suunda, kust just tulnud olin. Liikusin minagi sinna tagasi ja sama stsenaarium kordus, kui teda kogemata ühe nurga taga uuesti trehvasin. Siis sain aru, et tegemist on kas väga näljase või keskmisest julgema kulliga. Proovisin siis pisut ennetada ja leida ta uuesti üles. Nii läkski, oli minust mõnikümmend meetrit vaid eemale lennanud. Sain esimesed klõpsud kõrkjate vahelt piiludes lõpuks ka tehtud. Siis, küll mitte minu kohaloleku tõttu, läks ta uuesti lendu ja sinna suunda, kus teda esimest korda trehvasin. Aimasin, et ju on magus koht ja läks sinna siis ilmselt tagasi. Nii oligi 🙂. Jälgisin eemalt, kuidas ta rannakividel passides oma sulestikuga ideaalselt maastikku maskeerus ja mööda lendavaid kajakaid näljase pilguga saatis.  Kuniks lendas roostiku vahele varju. Läksin siis minagi vaikselt järgi, lootes ta uuesti leida. Kull oligi leidnud endale mõnusa varitsuse, väikse tasku roostiku sees. Proovisin siis teda sealt kõrkjate vahelt üles leida, et aru saada, kellega tegu. Kuna pole enne kunagi ühtki kulli nii lähedalt näinud, siis arvan, et tegu oli kanakulli noorikuga. Igal juhul pakkus ta mulle palju elavust ning mitmeid enda jaoks emotsionaalseid hetki, millest ka pildid mälukaardile talletasin. Järgnevad hetked antud kohtumisest juba mõne järgmises postituses. September  2017.

Klikka pildile, et näha suuremalt:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: