Suvine Vesipapp

Talvel on ta minu absoluutne lemmiklind, keda alati suures õhinas otsima lähen. Kuid kohata teda suvisel ajal…see on olnud mu üks unistusi sellest hetkest saati, kui teda esmakordselt nägin. Miks…ilmselt seetõttu, et talviselt valgel ja heledal taustal ei paista tema kena pruun sulestik lihtsalt välja ja näib pildil pigem mustana.
Tean, et mõnel pool Eestis on ta ka vähearvuline pesitseja, kuid siiani pole olnud aega neid üksikuid suvitavaid isendeid otsima minna. Ka möödunud pühapäeval läksin sooviga kalastavaid Jäälinde näha. Kuid nagu ka varasemalt oma kogemusi jagades maininud olen, ei tea iial, mis loodus sulle ette söödab :). Nii sattuski mu teele hoopis see pildil nähtav lind, esmalt tukkuvana ühe madala kivi peal, keset jõge. Hiljem kinkis mulle võimaluse üsna lähedalt jäädvustada ka oma söögiotsinguid, millest kujunes välja minu jaoks üks viimase aja kihvtimaid looduselamusi. Üks kena suvine jäädvustus ka täna vaatamiseks. PS. Jäälindu nägin ikka ka :). August 2017.

Klikka pildile, et näha suuremalt:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: