Pime lind?

Mõned nädalad tagasi, õhtul mere ääres jalutades, sattusin nägema midagi imelikku. Nimelt rannikuvees jalutades oleksin peaaegu peale astunud ühele soorüdile. Umbes 1m enne suutis lind korra õhku tõusta ja minust paari meetri kaugusele lennata. Mõtlesin, et ilmselt tegu mõne vigastatud linnuga, üks silm tundus ka kinni olevat ja liikusin koheselt eemale. Siis ühtäkki aga tõusis lind lendu ja lendas täiesti normaalselt minema, ilma et mingit olulist vigastust tal tuvastanud oleksin (peale silma siis muidugi). Läks umbes pool tundi mööda, olin liikumas oma tuldud teed tagasi, kui jooksin taas sama linnuga kokku. Seekord oli meie vahe suurem ,umbes 8m ja ta toitus rahulikult kõrkjate vahel olevas madalas vees. Siis hakkasin lindu jälgima. Ilmnes asjaolu, et midagi oli lahti tema silmaga. Ja oh üllatust, kui lind keeras teise külje, oli ka ta teine silm samamoodi kinni. Hakkasin mõtlema, et kuidas ta oma eluga üldse hakkama saab, kui ta pime on?! Või oli tal mingi haigus, ning midagi ta ikka läbi suletud silmade tajus? Kuidagi moodi pidi ta ju ka orjenteeruma ja söögikohti leidma… Igal juhul minu jaoks jäigi see küsimus lahendamata. Kuna oli juba üsna hämar, lasin linnul rahus edasi toimetada ning lahkusin. August 2017.

Allpool on lisatud pildid samast linnust, mõlemalt küljelt. Eelmisest postitusest saab näha ka tervet lindu, kelle silm kenasti avatud.

Klikka pildile, et näha suuremalt:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: