Hallõgija

Seda lindu olen peamiselt vaid talvisel perioodil kohanud. Mitte et neid suvel poleks, kuid talvel on nad rohkem ringi hulkumas ning seetõttu ka rohkem nähtavad. Suvel pesitsevad rabades ning on seetõttu vähem nähtavad. Neist head pilti saada on üldiselt keeruline. Nende lemmikpaikadeks on kõrgemad puude latvadest välja ulatuvad oksad, mistõttu suurem osa pilte samamoelised välja näevad. Möödunud nädalavahetusel õnnestus esmakordselt ka Hallõgija laulu kuulda, või olid need pigem hõiked. Igal juhul polnud neid helisid varem looduses kuulnud. Ja see kostus üllatavalt kaugele. Hallõgija kuulub ka Eestis III kategooria kaitse alla, ehk tegu liigiga, kelle arvukus on ohustatud. Veebruar 2017.

Klikka pildile, et näha suuremalt:

hallogija

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: