Virmaliste õhtu

26-27. augusti öösel oli taas aeg sõita mere äärde, virmalisi ootama ja pildistama. Näitajad olid head, uskusin, et midagi kindlasti saab. Kahjuks oli taevas päris palju pilvi, mis võisid takistada head vaadet põhja suunas. Ka loojuv kuu oli piisavalt hele taevas, tavaliselt sööb see taevast need viimsedki värvid ära. Virmalised olid terve selle aja, kui mere äärde jõudsin, taevas kerge kaarena olemas. Vahepeal viskamas pisut kõrgemaid sambaid. Hele kuu hakkas mulle isegi meeldima, valgustas kenasti esiplaanil olevaid kive ja merd. Ka kiiresti liikuvad pilved andsid kohati pigem piltidele väärtust juurde kui segasid. Kahjuks oli lääne poolt liikumas mu “lava” ette ka suuremaid pilvemassiive, mis enam nii meeldivad polnud. Just siis, kui oli seis juba lootusetu ja hakkasin koju sättima, lõi taevas heledaks ning kuni suure vankrini ulatuvad virmalised panid mul silmad särama. Kahjuks tuli pilvemassiiv väga kiiresti peale ja see vinge vaatepilt lõppes sama kiiresti, kui ta taeva tekkis. Täna lisangi siis sellest ööst mõned kaadrid, mis sealt välja suutsin võluda.

Klikka pildile, et näha suuremalt:

Sellisena püsis taevas pea terve õhtu, kergelt rohekas kuma ja väike virmakaar horisondi kohal. Panoraam 3-st horisontaal-kaadrist, 26.08.15 kell 23.35.IMG_5272_stitch

Minu õhtu tipphetkeks kujunes just see moment, kui taevas ühtäkki heledaks läks ja kaamera oma sensorile sellise valgusmängu salvestas. Panoraam 4-st vertikaalkaadrist, 27.08.15 kell 00.48.Untitled_Panorama1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: