Virmaliste nädal

Tänasega kuulutan välja oma blogis virmaliste piltide nädala :). Ja on ka põhjust, sest neid sai palju tehtud. Olgugi, et neid fotosid on interneti avarustest tohutul hulgal läbi käinud, ei leidu ühtegi samasugust pilti. Kuna virmalised on oma värvidelt, vormilt, mustrilt ja tegevuselt nii varieeruvad ja muutuvad, ning ka tänapäeva fototarkvara võimaldab toorest faili (RAW) igat pidi töödelda, on igal fotograafil võimalus näidata neid pilte nii, nagu kas tema nägi või tahtis näha. Leidub kõiksugu värve, mõned moonutatud kujul erksateks keeratud, mõned tagasihoidlikumad. Ei hakka pikemalt sel teemal toetuma, püüan ise igast momendist luua suhteliselt sarnase kuvandi foto näol, millega mind loodus toitis, hoides Virmaliste piltidel kriitiliselt silma peal just värvide esitlemise osas. Vaatajale meeldivad värvilised pildid. Kuid laias plaanis tasub siiski meeles pidada fakti, et enamikke virmalisi me oma silmaga Eestis siiski ei näe ja kui on ka tugevamad mängud, on värvid nagunii raskelt määratletavad. Seega lõpuks on see kõik nagunii tänapäeva moodsate kaamerate pärusmaa meile need kaunid nähtused nähtavaks teha :).

Tänasel pildil otse pea kohal virvendavad virmalised, mis justkui pähe sajaksid :). Sellist asja ei osanud isegi loota….

Klikka pildile, et näha suuremalt:

IMG_4352

Tehniline: 24mm, ISO2500, ava f/2,8, säriaeg 8 sek, kell 20.21

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: