Hiireke metsas

Kui minu käest küsitakse, et miks ma lähen oma fotokaga kuskile roomama, hiilima, tundide kaupa ebainimlikesse tingimustesse passima, siis olen ikka öelnud, et mulle meeldib see meelerahu, samas ka juhuslikkus ja mitmekesisus, mida loodus mulle ikka ja jälle pakub. Enamik ajast ei tee ma kuskile minnes väga suuri plaane, ei lähe üht kindlat lindu-looma otsima, vaid lihtsalt lähen ja vaatan, mida ja keda mul näha õnnestub. Möödunud pühapäeval metsa minnes oli mu huvi pigem suunatud väiksemate värvuliste vaatlemisele, sh soovisin üle pika aja väga näha porri (lind 🙂 ). Kuid ühel hetkel hakkas silma hoopis keegi muu tegelane maapinnal. Üks pisike hiireke muudkui vudis edasi tagasi, vahepeal läks peitu ja siis jälle üht oma rada pidi siblima. Pühendasin talle oma järgmise tunnikese. Ja oli nõnnelik, et pühendasin :). See hiireke oli nii pisike, selline 5cm kehaga. Hilisem uuring kinnitas mulle, et tegu oli Juttselg- hiirega. Kui liikumatult maas lebasin, õnnestus teda silmaga isegi 1m kauguselt näha. Pildile sain ta siiski pisut kaugemalt ja ka siis oli üsna palju tegemist, et kehvades valgustingimustes pisike hiireke oma kiirete liigutustega natukenegi teravalt kaadrisse saada. Üks pilt sellest lahedast sõbrakesest siis järgmine.

Klikka pildile, et näha suuremalt:

IMG_0433

Tehniline: ISO2500, ava f/6,3 säri 1/125″, maas lamades

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: