Kalakotkas

Olles ise suhteliselt kriitiline pildi kvaliteedi osas, olen nõus mõne oma pildi puhul tegema järeleandmisi, kui tegu on mingis mõttes ebahariliku või haruldase hetkega või liigiga. Täna jagan pilti, mis pole tegelikult eriti nagu kumbagi, kuid on mu esimene jäädvustus Eestis olulisest ja vähearvulisest Kalakotkast. Hetke teeb erilisemaks ka fakt, et ma polnud üldsegi mitte pildijahil, vaid olime perega just puhkust Ida-Virumaa rannas alustamas. Nagu ikka, on mul “igaks juhuks” alati fotokas käepärast olemas, kuna iial ei tea, mis ja kes silmapiirile satub. Nägin juba kaugemalt suuremat kogu lähenemas, mis polnud kuidagi sarnane koguaeg mööda lendavate naerukajakatega. Haarasin fotoka ja sain siis alles pihta, et sattusime kokku Eestis I kategooria kaitsealuse linnuga, kelle arvukus on vähenemas (teadaolevatel andmetel 55-60 paari kalakotkaid Eestis pesitsemas). Tema ei teinud meist muidugi väljagi, lendas sama trajektoori pidi mööda ranna-äärt edasi, mina pigistasin aga mingi pildi endale pildipanka :). Pilt ka kõvasti lähemale lõigatud, sellest ka kvaliteedikadu. Kuid niimoodi sain endale vähemasti 127. tärni jäädvustatud linnuliikide tabelisse kirja :D. Juuli 2014, Ida-Virumaa.

Klikka pildile, et näha suuremalt:

IMG_0035

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: