Helkivad ööpilved

Ka minul õnnestus esmaspäeva öösel vastu teisipäeva pildistada kell 1.00 öösel helkivaid ööpilvi. Ma pole oma silmaga veel nii heledalt helkivaid ööpilvi kunagi silmanudki. Kahjuks pidin hetke jäädvustama koduaknast, kuid asi seegi :).

Helkivad ööpilved on tegelikult atmosfärinähtus, mis on nähtav vaid suvisel ajal. Koosnevad nad jääkristallidest, mis paiknevad umbes 75-85km kõrgusel ning ting tekivad alles siis, kui temperatuur sellises kõrguses langeb üle -120*C. Nähtavale tulevad nad tavaliselt paar tundi peale päikese horisondi taha langemist. Viimased päikesekiired tungivad läbi jääkristall- prismade meieni. Üks illustreeriv pilt internetist: LINK

Klikka pildile, et näha suuremalt:

IMG_0005

Tehniline: 17mm, ava f/8, ISO200, säri 10 sek, statiivilt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: