Hommik täis haigruid

Eilse hommiku alguse võtsin taas vastu mere ääres. Kuna polnud ammu oma lemmikpaigas käinud, sai võetud plaan päiksetõusuks kohale minna. Ilm oli pilvine, päikest näha kahjuks polnudki. Olen täheldanud, et selliste ilmadega on ka mere-äärne elu suhteliselt vaikne ning midagi head tavaliselt siis ei näe. Siiski märkasin ühes lahesopis mitmeid hall-haigruid, kes ikka ja jälle seal samas hommikuti toituvad. Kuna mujal oli vaikus, otsustasin neid külastada :). Roostik on tänasel päeval juba piisavalt kõrge, ning pakub head varjet lähele hiilimiseks. Jõudes strateegilise punktini, pidin viimased 5m roostiku vahel kohale roomama.
Hall-haigrud on väga terava pilguga linnud. Nad märkavad juba kaugelt, kui on midagi kahtlast teoksil. Kuna ma end kuidagi ei varjanud, sattusin samamoodi koheselt tähelepanu alla. Siiski paistis, et kaugemal asuvad linnud erilist ohtu ei täheldanud ning peale lühikest uurimist tegelesid toiduotsinguga edasi ja lasid mul seal vedeleda. Linde oli seal päris palju, arvan et ca 10-12 isendit. Alatihti patseerisid nad risti-rästi mu nina alt läbi. Kuna valgus oli kesine, ei õnnestunud head kala püüdmise pilti saada. Küll aga lendas mõni haigur “halba aimamata” mu nina alla ja juba kala noka vahel :). Ühest sellisest linnust ka tänane pilt.
Kahjuks võimaldaski antud hommik mul vaid 1,5h nende seltsis veeta, taevast hakkas korralikult vihma kallama, mis ülejäänud päevale kriipsu peale tõmbas.

Klikka pildile, et näha suuremalt:

IMG_0217

Tehniline: ISO1600, f/6,3, säriaeg 1/60″, maas (mudas) lamades

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: