Kölni katedraal

Ühes eelnevas postituses sai näidatud üht kena silda, mis asub Kölnis. Silla juures asub ka üks ilmatuma suur katedraal, mis on ilmselt suurim vaatamisväärsus Kölnis. See katedraal on kirjade järgi 157m kõrge ning see on tõesti suur nii seest kui ka väljast. Tornid, mis annavad selle suure kõrguse, pidid olema maailma suurimad. Ehitustöid alustati 1248a., tööd peatati poole peal 1473a. Alles 19ndal sajandil jätkati pooleli olevate töödega, mis lõpetati 1880 aastal. Üks äraütlemata suur töö, mida oli näha ka igat detaili uurides. Samalaadseid ehitisi võis näha ka filmis “Sõrmuste isand”, päris hirmutava välimusega igal juhul :).

Klikka pildile, et näha suuremalt:

Image

Image

Image

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: