Vesijooksikud

Eelmisel nädalavahetusel täitsin ühe oma ammuse soovi…saada pildile sellised tegelased, nagu vesijooksikud. Kindlasti on kõik neid näinud kuskil jõgedel või ojadel vee peal siblimas, kes rahumeeli ilma põhja vajumata vee peal suudavad toimetada. Siiski tundus nende 8mm väikeste putukate pildistamine mulle erilise väljakutsena, kuna esiteks ei püsi nad ju paigal ja kui korragi seisma jäävad, siis vee vool kannab neid ikkagi liikuvatena edasi.  Teiseks- kuna nad hoiavad väga vee ligi, oli soov saada võttenurka samamoodi madalaks, et saaks pisut parema taustaga ning peegeldusega pildi, kui enamikke neist (nö pealt tulistades) näinud olen. Kolmandaks pole mul hektel olev fotokola väga mõeldud makro pildistamiseks, ehk siis lisavidinaid juurde keerates peab nö pimesi ja käsitsi tegutsema, mil fotokas ise mitte ühegi funktsiooniga (peale foto tegemise) abiks ei ole :). Igal juhul oli see parajaks katsumuseks. Õnneks leidsin ühe mudase kraavi, kus kannatas pisut lösutada ning kus vesi oli väga aeglase vooluga. Väheste liigutuste peale hakkas ka nende maailm seal rahunema, mis tegi mul pildi saamise aina tõenäolisemaks. Kui seaded paigas, pidin vaid oma silma usaldama, mis loodetud teravusala üles leiaks. Õnneks nii läkski ja sain veel enamgi, kui lootsin. Ehk siis pildile sain hoopis 2 jooksikut, kellel oli just pooleli paaritumisprotsess :). Nii et 2h roomamist kraavis tasus end 2-kordselt ära :). Lõpptulemust siis järgmine:

Klikka pildile, et näha suuremalt:

Image

One thought on “Vesijooksikud

  1. Pingback: Vesijookikute argipäev | Roxi FotoBlog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: