Söömisharjumused

Hiljuti sai käidud vaatamas väikelindude toiduplatsi ning kuidas lindude omavaheline läbisaamine on :). Igal linnul on nn oma tehnika, kuidas sihvka seeme ära süüakse. Tihased üldjoonse haaravad seemne noka vahele, lendavad mingi oksa peale, hoiavad seemet jalgadega kinni ning nokaga purustavad koore. Puukoristajal on pisut teine võte. Võtab sihvka, lendab kõrval oleva puu külge. Pea alaspidi topib sihvka kuskile puukoore vahele ning hakkab seal nokaga koort purustama. Ehk et pole harv nähtus, kui leiad männi koore vahelt mõne sihvka jäänused :).

Klikka pildile, et näha suuremalt:

Image

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: