Väikesed ja väledad pöialpoisid

Pöialpoiss on Eesti väikseim lind. Nende nägemine metsades on ka suhteliselt raskendatud, kuna otsivad nad süüa männi latvades ringi siblides. Pöialpoisid pole praktiliselt sekundikski ühe koha peal, seega on ka nende lindude pildistamine äärmiselt keeruline ettevõtmine. Pöialpoisse olen näinud omajagu, mõned korrad ka pildile püüdnud. Sügiseti (enne rännet) tulevad nad ka pisut madalamale toitu otsima. Siis on ka reaalne võimalus neid mälukaardile jäädvustada. Ka suhteliselt hõredas männimetsas on valgustingimused kehvemapoolsed, mistõttu kipuvad paljud pildid udused tulema. Ega seal rohkem polegi soovitada, kui kindlat kätt ja viitsimust neid mööda metsa taga ajada :) . Üks naljakas poosis tegelane õnneks sattus ka minu “toru” ette mõned nädalad tagasi.

Klikka pildile, et näha suuremalt:

Image

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: